Офіційний сайт Управління освіти Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації
  
 
  Вітаємо на порталі освітян!
Головна Керівництво Підрозділи РУО Фотогалерея Архів новин

    Освітня мережа
  

    Доступ до публічної інформації
Нова українська школа
План роботи РУО
Публічні закупівлі
Охорона праці
Культура безпеки життєдіяльності
ЗНО/ДПА
МАН "Дослідник", олімпіади, конкурси
Інклюзивно ресурсний центр №10
Учитель року - 2024
Оперативна інформація
Школа батьківства
Методично-інформаційний навігатор
Профспілка
Бюджет
Запобігання корупції
    Калькулятор NPV

    Вакансії
    Звернення громадян

    Банери

    Вхід для користувачів
Логін:    
Пароль:    
   


    Контакти:
Поштова адреса:
04119, м.Київ,
вул. Зоологічна, 6-а,

Тел.: +38(044) 489-02-50
email: priyom@shevruo.gov.ua

Мала Академія Наук

Сучасні заклади освіти

Про закріплення за закладами дошкільної та загальної середньої освіти Шевченківського району міста Києва територій обслуговування у 2024/2025 навчальному році

Календар знаменних та пам\'ятних дат на 2023/2024 навчальний рік

Офіційний портал органів виконавчої влади України

Дія. Цифрова Освіта

Всеукраїнська школа онлайн для 5-11 класів

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Національна дитяча гаряча лінія

Нова українська школа

Офіційний веб-портал Київської міської влади

Шевченківська районна у м. Києві рада та адміністрація

Портал новин освіти міста Києва






16/08/2016  |  З початку року піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили понад 38 тисяч вибухонебезпечних предметів
З початку року піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили понад 38 тисяч вибухонебезпечних предметів
З початку року піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили понад 38 тисяч вибухонебезпечних предметів

Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Досить часто застарілі боєприпаси знаходять і громадяни під час проведення земляних робіт на присадибних ділянках та полях, прогулянок у лісах та парках, відпочинку на річках та ставках, а також у будівлях та підвалах, на території колишніх полігонів. Лише впродовж минулої доби на території України було виявлено 133 боєприпаси. Загалом, з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС здійснили 5 тис. 350 виїздів, в ході яких вилучили та знешкодили 38 тис. 990 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 317 авіаційних бомб.

Так, 26 липня піротехнічним розрахунком аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Миколаївській області знищено артилерійський снаряд часів минулих війн калібром 150 мм. Боєприпас виявили громадяни на узбережжі о. Березань Очаківського району. Фахівці ДСНС транспортували вибухонебезпечний предмет на полігон та знищили шляхом контрольованого підриву.

28 липня піротехніки Хмельниччини вилучили 1717 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни за межами міста Шепетівка. Напередодні, до рятувальників надійшло повідомлення від місцевого жителя, який під час збирання грибів натрапив на підозрілі металеві предмети. Прибувши на місце події, піротехніки встановили, що небезпечною знахідкою виявилися 30 мінометних мін калібру 51 мм. Під час контрольного обстеження було виявлено 1667 мінометних мін калібру 51 мм та 20 підривників до артснарядів.

Крім того, 1 серпня під час обстеження дна річки Прут неподалік міського пляжу у Чернівцях водолази міської рятувальної станції виявили 3 підозрілі предмети, ззовні схожі на вибухонебезпечні. На місце події прибули фахівці групи піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Чернівецькій області. Піротехніки оглянули дані предмети і встановили, що це артилерійські снаряди калібру 76 мм часів Першої світової війни. Дані снаряди рятувальники вилучили та знешкодили у встановленому порядку.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером 101 або 102.

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.



Архів новин




    Пошук по сайту
   
   

Календар знаменних та пам\'ятних дат на 2023/2024 навчальний рік

© 2008 - 2023. Технічна підтримка IT-SOURCE